×
Menü

Cruiser Gördeszka Felfüggesztések

  Szűrő
Márkák
Tengely hossza
Hanger szélessége
Függő típusa

Mi olyan különleges a cruiser felfüggesztésben?

Ha cruiser gördeszka építés előtt állsz, tudnod kell, hogy a felfüggesztés kiválasztásával kapcsolatban nincsenek kőbe vésett szabályok. Igazából két fő irány felé mehetsz: vagy ún. Standard kingpin-el rendelkező függőt használsz, mint a legtöbb street gördeszka esetében, vagy a longboardokra jellemző fordított kingpin-t választod.

A fordított kingpin-el rendelkező crusier felfüggesztéseket azoknak ajánljuk, akik főleg krúzolni terveznek a deszkájukkal, ugyanis ezek a függők nagyobb stabilitást biztosítanak, mint a standard függők. Azonban, ha trükközni is szeretnél a crusier gördeszkáddal, akkor érdemesebb a standard kingpin-es felfüggesztést választanod.

Válassz megfelelő méretű cruiser felfüggesztést

A cruiser felfüggesztés méretét illetően az a bevett szokás, hogy olyan széles felfüggesztést kell választanod, amilyen széles a deszkád maga. A longboardok esetében például egy-két mérettel nagyobb felfüggesztést is lehet választani, a stabilitás érdekében.Azonban, a cruiser gördeszkák lapja rövidebb a longboardokénál, így ha túl széles a felfüggesztés, akkor könnyen beszorulhat a cipőd hajtás közben a hátsó kerekek és a lap közé.

Egy átlagos cruiser felfüggesztés 150 mm széles, de fontos megemlíteni, hogy egy nagyon rövid és keskeny cruiser gördeszka esetében mindenképpen ún, mini cruiser felfüggesztést kell beszerezned.

SkatePro