×
Menü

BMX Kerekek

  Szűrő
Márkák
BMX kerék
Kerékátmérő
Kerékagy
Hajtás oldal
Tengely átmérő
Előző
Következő
1 oldal / 3

Jó tudni

BMX kerékméret és a freecoaster agyak

Mindegy, hogy a flatland, a park vagy mindkét BMX-es stílusban érzed otthon magad, a freestyle BMX felnijeidnek masszívnak és strapabírónak kell lenniük, ugyanis csak akkor nyelik el az utcán vagy a skateparkban átélt ütéseket és becsapódásokat.

Ezen az oldalon a freestyle BMX felnik mellett találhatsz egyéb gyakran cserélendő, a kerekekhez kapcsolódó alkatrészeket és kiegészítőket.

A BMX kerékmérete 12 és 20 inch között mozog. A leggyakoribb a 20”-as kerékméret, míg a 12 és a 18”-as kerekeket direkt gyerekeknek fejlesztették ki. A legtöbb BMX kazettás aggyal rendelkezik, ami egy egysebességes (single speed) agy típus.

Nemrég azonban, egy újfajta, ún. Freecoaster agy típus vált egyre népszerűvé a freestlye BMX-es körökben. A freecoaster agyak segítségével képes vagy úgy hátrafelé menni, hogy közben a pedálok fix pozícióban maradnak.

Egy tipikus BMX kerék 36-lyukas felnivel van fűzve - ami kiváló a skatepark, utcai vagy vert félcsőben való használatra.

BMX felnik - szimpla vagy duplafalú felnik

Egy BMX kerékszett élete vitathatatlanul nehéz. Gondolj csak bele, hányszor verődik a felni neki az aszfaltnak vagy a rámpának. Ennek okán, sok freestyle BMX-es egy strapabíró, duplafalú felni párat választ, az olcsóbb szimplafalú helyett. A duplafalú BMX felnik, konstrukciójukból adódóan, sokkal masszívabbak és nem sérülnek olyan könnyen, mint egy szimplafalú felni.

Az olcsóbb árkategóriájú BMX-ek zöme szimplafalú felnikkel van ellátva. A valamivel drágább freestyle BMX biciklik duplafalú felnivel fűzött kerékszettel érkeznek. Ha a jelenlegi bringádon szimplafalú felni van, azt ajánljuk, hogy minél előbb ruházz be egy duplafalú felni szettre - egy kicsivel többe kerül, mint egy sima felni, de hosszú távon garantáltan megéri a befektetést.

Óvd meg BMX kerekeid

Használj felniszalagot a belső gumik megvédése érdekében. A felniszalag egy gyakran figyelmen kívül hagyott alkatrész, konkrétan egy gumiszalag, ami megakadályozza a belső gumi és a felni közvetlen érintkezését, ez által megvédve a belsőt a felni lyukainak és küllőanyáinak élességétől. Összegezve: a felniszalag egy nagyon olcsó, de annál hatásosabb eszköz a defekt elkerülése érdekében.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek