Karácsony
Nézd meg nagyszerű karácsonyi ajánlatainkat itt  -  Mutasd az akciókat
×
Menü

Agresszív Görkorcsolyák

  Szűrő
Színek
Márkák
Méret
Cipőméret
Készségszint

Jó tudni

Az agresszív görkorcsolyák trükkökre lettek tervezve

Az agresszív görkorcsolyák trükkökre és ugrásokra készültek. Nagyon robosztus és tartós cipőkkel rendelkeznek és ellenállnak az erős ütéseknek miközben megvédik a lábad is.

Az agresszív görkorcsolyák felépítése tökéletessé teszi azokat különböző tárgyakon való csúszásra (grind trükkök) vagy trükkök elvégzésére. Az agresszív görkorcsolyák megtalálhatóak mind egysoros, mind kétsoros formában. Azonban az egysoros agresszív görkorcsolyák népszerűbbek a kettő közül.

Mire érdemes figyelni agresszív görkorcsolya vásárláskor?

Az első pont, amire fontos figyelni, az ügyességi szinted. A kezdőktől a profikig, minden ügyességi szintnek megfelelő agresszív görkorcsolya elérhető. A kezdő agresszív görkorcsolyák kemény héjú cipővel vannak ellátva, hogy nagyobb támogatást és védelmet nyújtsanak, amíg a profi korcsolyák érkezhetnek puha cipővel is. A puha cipők flexibilisebbek, nagyobb kontrollt és irányíthatóságot biztosítva néhány trükkhöz.

A másik fontos szempont a váz felépítése. Az anti-rocker vázak standardabbak és ezek könnyebbé teszik a grind trükköket, a flat elrendezéshez képest. A freestyle vázak ezzel szemben nagyobb teret biztosítanak a kreativitásnak grinding során, mert nagyobb szabad felülettel rendelkeznek a váz közepén.

Végül, de nem utolsó sorban, érdemes lehet figyelned a kerékméretre. Általánosságban, minél kisebbek a kerekek, annál könnyebb a trükkök elvégzése. A nagyobb kerekek jobbak a parkour-szerű ugrásokhoz városi környezetben.

Ne feledd el a védőfelszerelések használatát a különböző trükkök és ugrások élvezete során. Minden szükséges védőfelszerelést megtalálsz a Görkorcsolya Védőfelszerelés szekciónkban.

Agresszív korcsolyák és Fitnesz Korcsolyák

A legnagyobb különbség az agresszív és fitnesz korcsolyák között a kerékméret, cipő típus és vázak között van. Az agresszív görkorcsolyáknak általánosságban kisebbek a kerekei. Az átlagos méret 55 mm és 80 mm között van. A fitnesz korcsolyák kerekei ezzel szemben általánosságban 80 és 100 mm közötti méretűek. A kis kerekek nem adnak akkora sebességet, de könnyebb velük grindolni és stabilabbak is.

A cipő és váz felépítése szintén más az agresszív görkorikon az átlagos egysoros görkorcsolyákhoz képest. Az agresszív görkorik általában kemény héjjal rendelkeznek, amíg a fitesz görkorcsolyák többféle variációban megtalálhatóak a piacon. A kemény héjú cipő nehezebbé teszi az agresszív korikat.

A vázak felépítése között is vannak különbségek. Az általános egysoros görkorcsolyák flat kerékelrendezéssel rendelkeznek, ahol mindegyik kerék ugyanakkora méretű. Az agresszív görkorcsolyáknak pedig általában anti-rocker vázaik vannak, kettő nagyobb és kettő kisebb kerékkel.

Nem vagy benne biztos, hogy az agresszív görkorcsolyák neked valóak? Nézd meg a Milyen Típusú Görkorcsolyát Vásároljak? Című útmutatónk a témában, hogy megtaláld a tökéletes pár korcsolyát magadnak.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek