×
Menü

Penny Boardok & Mini Cruiser Gördeszkák

Jó tudni

Az alábbi kategóriában műanyag gördeszkákat találhatsz a népszerű Penny board-tól és még sok más gyártótól.

Műanyag gördeszka - avagy a Penny board

A Penny board egy márka, amit Ben Mackay alapított Ausztráliában, azonban a Penny manapság minden kicsi, műanyag cruiser gördeszka gyűjtőnevévé vált. Habár a Penny board még mindig a legnépszerűbb műanyag cruiser gördeszka márka, más gyártók is is elkezdek ugyanolyan jó minőségű műanyag cruisereket gyártani és ezáltal felvenni a versenyt az eleinte egyeduralkodó márkával.

A Penny board a design-t a ‘70-es évek műanyag gördeszkáiból merítette. A Penny boardok kicsi, keskeny gördeszka lappal rendelkeznek, aminek köszönhetően kiválóan lehet velük kanyarodni és manőverezni, még akkor is ha emberektől zsúfoltak az utcák.

Műanyag & mini cruiser gördeszkák

A Penny board legfőbb ismertető jele, hogy a lapja rövidebb és keskenyebb, mint egy hagyományos gördeszka lap. Továbbá, természetesen ezek a mini cruiserek fa helyett műanyagból készülnek, aminek köszönhetően szuper könnyűek. Ráadásul a műanyag sokoldalúsága számos szín és minta kivitelezését könnyíti meg. A mini cruiserek kerekei szélesek és puhák, ami fürgévé de stabillá teszi a Penny-t.

Néhány eltökélt rajongó felismeri a tiszta ‘70-es éveket a Penny-ben és ezért választja őket egy hagyományos cruiser helyett. De a fő oka a műanyag gördeszkák népszerűségének - különösen a fiatalok körében - a praktikus méretük, könnyű manőverezhetőségük és az ez által nyújtott városi krúzolási lehetőségek. Korántsem elhanyagolható tény, hogy egy Penny akár egy hátizsákban is elfér.

Egy Penny board tökéletes a közlekedésre és krúzolásra, de ha olyan gördeszkát szeretnél, amivel trükközni is lehet, akkor mindenképpen egy fából készült deszkára van szükséged.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek