×
Menü

All Mountain Sílécek

  Szűrő
Márkák
Hossz
Derék szélessége
Nem
Kötés
Ügyességi szint
Előző
Következő
1 oldal / 2

Az all mountain sílécek előnyei

Ahogy a nevéből is adódik, az all mountain síléc típus szinte mindenféle síelési terephez és szituációhoz alkalmas, legyen szó a sípályától kezdve, a parkokon át, egészen a pályán kívüli (off-piste) stílusig. Egy all mountain léc bárki számára ideális, aki bővíteni szeretné a síelési repertoárját és kipróbálná magát új terepen is. Így ahelyett, hogy vennél egy új pár sílécet minden egyes síelési ágazathoz, sokkal egyszerűbb ha egy pár all mountain sílécet szerzel be, ami szinte minden helyzetre alkalmas. Azonban, ha csak egy fajta ága érdekel a síelésnek, akkor érdemes az egyes kategóriákban szétnézni, ahol az adott lécek kielégítik az adott síelési ágazat sajátos igényeit.

Nagy általánosságban minden all mountain sílécről elmondható, hogy széles kialakítású, valamint magasított csőrrel és farral rendelkezik, ami ideális a pályán kívüli síelésre. Szintén ismert tény, hogy a keskenyebb lécek alkalmasabbak a pályára, mint a széles, off piste stílushoz kialakított sílécek. Ha ugyanolyan gyakran síelsz pályán, mint azon kívül, akkor érdemes egy közepes szélességű all mountain sílécet választanod, mivel az tökéletesen alkalmas mindkét terepre.

Az all mountain sílécek zöme camber és rocker kombinációjú profillal rendelkezik, mivel ez a legsokoldalúbb kialakítás. Mindazonáltal, léteznek csak camber vagy rocker profilú all mountain lécek is.

Freeride és all mountain sílécek - Mi a különbség?

Mivel az all mountain a legsokoldalúbb síléc fajta, a konstrukciója sok elemet vett át más síléc típustól, mint például a twintip vagy a freeride léc jellegzetességeit. A Freeride lécek szélessége, hogy megakadályozza, hogy túlságosan belesüppedjenek a friss, kezeletlen porhóba. A freeride síléc fajtát backcountry vagy off piste, azaz pályán kívüli lécként is emlegetik. Általában, a léc szélessége a kötés alatti résznél legalább 110mm. Néhány all mountain kategóriába sorolt léc kimondottan ideális freeride síeléshez is, ami ebben az esetben említve van az adott termék specifikációinál.

Ha többet szeretnél tudni a különböző all mountain sílécek profiljáról vagy használati területéről, tekints meg az egyes lécek specifikációit.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek