×
Menü

Kiteszörf

Mi az a Kiteszörf?

A kiteszörf vagy kiteboard egy olyan extrém sport, ahol a kiteszörfos a szél erejét használja a vízen való száguldáshoz. A kite-os mozgása a széllovasokéhoz hasonló. Úgy mozog, hogy a kiteos az ernyő bal vagy jobb oldalára tereli a szelet, így a deszka és az ernyő megfelelő manőverezésével szinte kötetlenül hasíthat a vízfelszínen. Ezt a sportot tartják a legmegfizethetőbbnek a vitorlás sportok közül.

Hogyan Működik a Kiteszörf?

A kiteszörfhöz olyan helyre van szükség, ahol minden nap egyenletesen fúj a szél. Így egyenletesen és kiszámíthatóan foghatod a szelet a kite ernyővel. A stílusoktól függően a riderek különböző szélerősségeket kedvelhetnek - könnyű szél a cirkáláshoz, mérsékelt szél a freestyle-hoz és erős szél az extrém ridereknek. Az extrém, haladó sportolók a hullámokkal teli vizeket részesítik előnyben a magas ugrások végrehajtásához. A sík víztükrök leginkább a kezdő és freestyle riderek számára alkalmasak.

Milyen Felszerelésre Van Szükségem a Kiteszörfözéshez?

Ennek a sportnak az űzéséhez különböző felszerelésekre lesz szükséged. A kiteszörf felszerelés többek között egy ernyőből áll - ezek különböző méretekben kaphatók a szélsebességtől, a kite-os súlyától, a deszka méretétől és a kite-os képességeitől függően.

Az ernyőt a kite-ossal az ernyőből induló zsinórok végén lévő rúd köti össze, amely a rider trapézához van rögzítve, így könnyebb megtartani a szél erejét. A kiteszörfösöknek szükségük van még egy deszkára a lábuk alatt, amely a rider stílusától függően különböző formákban érkezik. Végül a riderek ütésálló mellényt viselnek az extra védelem érdekében, és neoprén ruhát, ha hideg vizeken hódítanak.

Veszélyes a kiteszörf? Nem, hacsak nem akarod, hogy az legyen. Mivel a kiteszörf egy nagy intenzitású sport, a kiteszörfözést profi oktatóval kell megközeíteni. Ha ezt a sportot a biztonsági irányelvek betartásával űzöd, ugyanolyan biztonságos, mint bármelyik másik.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek