×
Menü

Kiteszörf

A víz fölött repülni egy kiteboarddal

A kiteboarding, vagy kitesszörfözés egy nagy intenzitású akciósport, ami közben élvezheted a sebességet, és akár ugrásokat és trükköket is bemutathatsz.

A kite szörfözés közben a szél erejét használják ki, egy ernyő segítségével. A kiteboard nagyon hasonlít a wakeboard-hoz illetve olyan mint egy kis szörfdeszka. Mind kötésekkel a deszkán, mind nélkülül lehetséges kite-olni.

Kiteszörf felszerelés - Minden amire szükséged lehet

Ez mind oké, de mire van szükséged ahhoz, hogy nekiindulj és suhanhass a vízen? Kezdésnek, szükséged lesz egy kite ernyőre, ami különböző színekben és méretekben kapható.

Természetesen, szükséged lesz egy kiteboardra, bár-ra, zsinórokra, hogy tudd irányítani a deszkát. Ezen felül kell még egy trapéz, biztonsági rendszer, és más kiegészítők mint a neoprén ruha, cipő, mellény és sisak.

A legjobb módja a kitesurfing elsajátításának

Mivel a kiteboarding egy gyors tempójú, sebesség alapú sport, ezért nagyon fontos, hogy tudd irányítani a kite-ot. Ennek az elsajátítására a legjobb mód egy kitesurfing kurzus, ahol már tapasztalt kiteosoktól tudod megtanulni az alapokat.

Az alapok elsajátítása segít abban, hogy már első alkalommal pozitív élménnyel gazdagodj. Ráadásul az, hogy tudd irányítani a kite-ot nem csak a te testi épséged érdekében fontos, hanem más szörfösök, strandolók és nézelődők érdekében is.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek