Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Síroller Kerekek

  Szűrő
Márkák
Síroller stílus
Kerekek sebessége
Kerékátmérő
Kerék szélessége

Jó tudni

Klasszikus vs. Görkoris-stílusú síroller kerekek

Ebben a kategóriában síroller kerekek és sárhányók széles választékát találhatod meg. A síroller kerekek nagyban eltérnek az egyéb, görkorcsolya kerekektől, amelyeket az oldalunkon találhatsz.

Az első megfontolandó dolog a megfelelő síroller kerekek kiválasztásánál nem más, mint a síroller stílusa. Két stílust különböztetünk meg a roller síelésen belül:

  • A klasszikus stílus, ahol egymáshoz képest párhuzamosan mozdulnak el a lábak
  • A görkoris stílus, ahol az egysoros görkorcsolyázáshoz hasonló haladsz előre és lábaidat háztető/halszálka pozícióba helyezed

A klasszikus síroller kerekek szélesek, valamint úgy lettek tervezve, hogy a kerék közepe érintkezik az aszfalttal. A görkoris kerekek keskenyebbek és kialakításukból adódóan a kerék egyik széléről a másikra dőlve gurulnak.

Másfajta kerék a síroller elejére és hátuljára

A hagyományos görkorcsolyákkal ellentétben, minden sírollerhez két fajta kerékre van szükséged. A két fajta kerékből álló összeállítás tökéletesen imitálja a sífutó léceken való síelés élményét.

Amíg a hátsó kerék csak előre képes forogni, az első mindkét irányba képes elmozdulni. Ez a setup lehetővé teszi, hogy előrefelé gurulj és a sífutáshoz lehető legközelebbi élményt éld át.

A síroller kerekek keménysége és a terepviszonyok

Síroller kerekek vásárlása esetén szintén fontos figyelembe venni az általad preferált terepviszonyokat. Ha kavicsos terepen szeretnél gurulni, akkor puhább rollersí kerekekre lesz szükséged. Ez által kényelmesebben fogsz gurulni és sokkal jobb tapadást is fognak a puha kerekek biztosítani. Ha pedig aszfalton szeretnél gurulni, a kemémyebb síroller kerekek lesznek számodra a legideálisabbak. A keményebb kerekek kisebb súrlódással rendelkeznek, amivel hosszú távon sok energiát spórolhatsz meg.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek