×
Menü

Freestyle Roller Kormánycsapágyak

  Szűrő
Színek
Márkák
Kormánycsapágy típusa
Kompatibilitás
Előző
Következő
1 oldal / 2

Jó tudni

A freestyle roller kormánycsapágy kicsi, de annál fontosabb

A kormánycsapágy (vagy headset, fejcsapágy) nélkülözhetetlen alkatrész a roller építés során. A kormánycsapágy a roller fejcsövébe helyezkedik el és a feladata az, hogy a villa akadálymentes forgását biztosítsa. A piacon különböző fajtájú és minőségű kormánycsapágy található, de a két főbb típus a hagyományos (nem-integrált) és az integrált kormánycsapágy.

A hagyományos kormánycsapágyak csak a standard roller lapokkal kompatibilisek. A hagyományos kormánycsapágy beszerelése során az alsó, illetve a felső csapágy csészét szerszámok segítségével bele kell ütni a roller fejcsövébe.

Az integrált roller headset-ek csak az integrált fejcsövű roller lapokkal kompatibilisek és szerencsére nagyon könnyű a beszerelésük mivel a csészék már eleve be vannak építve (integrálva).

Mi a fő különbség az integrált és a hagyományos roller headsetek között?

Kezdjük először az integrált headset-tel. Ahogy minden kormánycsapágy, úgy az integráltnak is van egy alsó és felső csészéje, a különbség az, hogy az integrált kormánycsapágynál ezek be vannak építve a roller fejcsövébe.

Ebből adódóan, egy integrált headset beszereléséhez nincs szükséged semmilyen különleges eszközre. Azonban ne felejtsd, hogy ez a fajta kormánycsapágy csak az integrált fejcsövű roller lapokkal kompatibilis.

A hagyományos roller headset-ek több odafigyelést igényelnek. A csapágyak egy alsó és felső csészébe illeszkednek bele, amiket bele kell nyomni vagy sokszor ütni a fejcsőbe. Továbbá, a nem-inegrált kormánycsapágyak menetesek is lehetnek és ebben az esetben csak menetes villával kompatibilisek.

A freestyle roller fejcsapágy egy precíz alkatrész, aminek a lehető legpontosabban kell illeszkednie. Ha esetleg bizonytalan vagy a következő kormánycsapágyad vásárlása előtt vagy bármilyen kérdésed van a kompatibilitást illetően, bátran hívj fel bennünket!

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek