×
Menü

Görhoki Korcsolyák

Mi az a görhoki és hogyan játszák?

A görhoki egy gyors tempójú sport ami a jéghokiból származik, viszont sima, kemény felületen játszák. Ebben a sportban, a játékosok egysoros görkorcsolyákat használnak a mozgáshoz és hoki ütőket a labda vagy korong beütéséhez az ellenfél kapujába. Mindegyik csapat 5 főből áll a kapussal együtt. Bár kontakt sportnak tekinthető, a lökdösés tilos.

Görhoki felszerelés és szükséges holmik

Mivel a görhoki egy gyors sport, a fizikai kontakt játékosok között sűrűn megtörténhet és esetlegesen sérülésbe torkollhat. Emiatt a játékosoknak érdemes védőfelszerelést viselniük, ami hivatalos versenyeken kötelező is. A védőfelszerelés tartalmazza legalább a bukósisakot, könyökvédőt, védőkesztyűt, vállvédőt, protektor nadrágot és sípcsontvédőt.

A görhoki korcsolyák kemények, könnyűek és nagyon hasonlóak a jéghoki korcsolyákhoz. Kis kerekekkel rendelkeznek, ezzel gyors gyorsulást és könnyű irányváltást biztosítva.

A játékosok fából vagy kompozit anyagokból készült botot használnak. A botok mérete változó és a játékos méretétől függ. A botok általánosságban nem szélesebbek, mint 5 cm és nem súlyosabbak 500 grammnál.

Hol játszak görhokit?

A görhokit Londonban találták fel, és a professzionális görhokit négyszögletes pályán játszák, ahol a talaj fából vagy cementből készült. A pálya körül védőpalánkot helyeztek el, ezzel elválaszta a nézőket a játéktól illetve így a korong vagy ladba kirepülése is nehezebb a pályáról.

Azonban bármilyen száraz felület használható görhokizáshoz. Bármikor összehívhatod a barátaid, hogy együtt gyakoroljatok vagy próbáljátok ki ezt a remek sportot, mielőtt egy klubbhoz csatlakoznátok. A görhoki egy meglehetősen szórakoztató tevékenység, és csak két személyre plusz kapura lesz szükségetek, hogy elsajátítsátok a passzolási és lövési technikákat.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek