×
Menü

Városi Görkorcsolyák

Mi a freeskating és kinek való?

A freeskating, közismertebb nevén freestyle vagy városi görkorcsolyázás egy olyan stílus, amely a fitnesz- és az agresszív görkorcsolyázás között helyezkedik el. Ezt a sajátos stílust leggyakrabban városi környezetben láthatod. Ezek a görkorik kemény cipővel rendelkeznek, így ellenállóak az ütésekkel szemben, illetve a magas lábszárnak köszönhetően a boka megfelelően védve van. A freeskate görkorcsolyák kedveltek mind a profi görkorcsolyázók, mint a kezdők által.

Freeskate görkorcsolyák stílusai: Városi és Szlalom

Ezek a típusú görkorcsolyák a legsokoldalúbb egysoros görkorcsolyák közé tartoznak. Ugyanazt a mobilitást és sebességet nyújtják, mint a szabadidős korcsolyák, és városi korcsolyázásra vagy szlalomkorcsolyázásra is használhatók.

Városi görkorcsolyázás

Ebben a stílusban, a freestyle korcsolyázók használhatják a korcsolyát krúzolásra a város egyik pontjából a másikba vagy agresszív görkorcsolya trükkökre. Városi görkorcsolyázás közben, a korcsolyázók általában a 90 és 110 mm közötti kerekeket kedvelik, mivel ezekkel könnyebben irányíthatóak az egysoros görkorcsolyák az érdesebb felületeken a városban.

Szlalom görkorcsolyázás

Sima felületeken végezve, a szlalom görkorcsolyázás egy magas szinten technikai stílus ahol a korcsolyázók éles kanyarokat vesznek be és trükköket végeznek, egymástól egyenlő távolságra elhelyezett bóják körül. A profibb szlalom korcsolyázók táncmozdulatokat is végrehajtanak a bóják körül az edzéseken vagy versenyeken. Emiatt a korcsolyázók 76, 80 vagy 84 mm-es kerekeket használnak, a magasabb irányíthatóság miatt amire szükségük van a trükkökhöz.

Neked való a freeskating?

A döntés, hogy szeretnéd-e belevetni magad a freestlye görkorcsolyázás szépségeibe, miközben városi környezetben gurulhatsz jelentősen azon is múlik, hogy hol laksz. Bár az ehhez a stílushoz használt korcsolyák rendkívül sokoldalúak, ez a stílus a városban élőknek optimális, akik hatalmas, sík utak mellett laknak. A külvárosi területek vagy nagyobb parkolók is szintén fantasztikus terepei lehetnek a freestyle görkorcsolyázásnak.

Ha inkább fitnesz görkorcsolyázónak tartod magad, aki kedveli a hosszabb edzéseket a vidéki utakon, a freeskate görkorcsolyázás továbbra is remek élmény lehet számodra. Különösen akkor, ha jól gyorsuló, nagy teljesítményű, robosztus görkorikat keresel.

Szeretnél többet tudni az egysoros görkorcsolyákról? Nézd meg a korcsolya vásárlási útmutatónkat: Milyen típusú görkorcsolyát vásároljak?

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek