Boldog Valentin-napot
Termékek megjelenítése  -  Kattints ide
×
Menü

Sífutó cipők

Sífutó cipők - hogyan válaszd ki a számodra megfelelőt

A síelési élmény csak egy megfelelő méretű sífutó cipővel lehet tökéletes. Emelett, fontos, hogy a használati célnak megfelelően válassz sífutó cipőt.

Választékunkban három fajta sífutó cipővel találkozhatsz: klasszikus, korcsolyázó (skating) és backcountry. Ha kezdő vagy, akkor klasszikus vagy combi - azaz a klasszikus és a korcsolyázó kombinációja - sífutó cipőt érdemes elsőre beszerezned.

Egy sífutó cipő tökéletes választás lehet a kezdő vagy azon síelők számára, akik évente egyszer a téli szünetben elutaznak síelni. A klasszikus sífutó cipő kiváló támogatást nyújt a bokának és a saroknak, ami alkalmassá teszi a kezdő - nem sífutó - síelők számára is.

A korcsolyázó sífutó cipő a legmerevebb sífutó cipő fajta. Ennek oka az, hogy a korcsolyázó sífutásnál a legfőbb szempont a síkötés és a síléc közti energiaátvitel maximalizálása. A merev kialakításnak köszönhetően nagyon kicsi az energiaveszteség, ezáltal nagyobb sebesség érhető el a síelés során.

Továbbá, rendkívül fontos, hogy a sífutó cipő passzoljon a síkötéshez. A piacon számos különböző kötés rendszer létezik, mint például: SNS, NN, NIS, stb. A népszerű Salomon gyártó SNS kötéséhez bármelyik Salamon és Atomix sífutó cipő passzol, míg az NNS és NIS kötésekhez esetében a Rossignol, Fischer, Alpina és Madshus márkák cipői illenek. A kompatibilitás fel van tüntetve az egyes termékek specifikációiban.

Ha többet szeretnél tudni a megfelelő sífutó cipő kiválasztásához, olvasd el a sífutó cipő kisokosunkat

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek