Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Alpesi sílécek

Alpesi sílécek minden igénynek megfelelően

Az alpesi sí kategória magába foglal mindent, ami a sípályán való lesikláshoz és az általános hegyi síeléshez szükséges. Az elmúlt néhány évben az alpesi síelés, valamint sífelszerelés is igen szignifikáns fejlődésen ment keresztül. A carving síléc, a 90-es évekbeli létrejötte óta, kiemelkedett a többi kategória közül és hatalmas népszerűségnek örvend.

Carving sílécek- népszerű választás

A carving sílécek középső része keskenyebb, míg a csőr, valamint a far részük kiszélesedik. Ennek a masszív, de rugalmas konstrukciónak köszönhetően a carving lécek kiváló kanyarodási képességgel rendelkeznek. A léc maga hosszában rugalmas, de keresztben viszont merev, ami megakadályozza, hogy oldalról megcsavarodjon a léc, ezzel védve a bokát is. A carving kialakítás remek stabilitást és garantáltan élvezhető síelési élményt nyújt. A carving léc kicsi rádiusza miatt könnyebb az irányított, éles kanyarodás, akár nagy sebesség esetében is.

Az alpesi sílécek típusai

Négy különböző fajta alpesi sílécet különböztetünk meg:

  1. All mountain sílécek- sokoldalú síléc fajta mind pálya, mind terep síelésre
  2. Twintip sílécek- Felfelé kunkorodó csőrrel és farral rendelkező lécek trükközésre
  3. Freeride sílécek- pályán kívüli terepre tervezett lécek, néha twintip kialakítással
  4. Verseny/Carving lécek- a sípályán való gyors lesiklásra tervezett sílécek

Az alpesi síléc profilja

Az alpesi sílécek általában valamilyen féle kombinációi az alap síléc profiloknak: Camber, Rocker és Flat.

  • Camber: Az ilyen profilú léceknek a középső részük enyhén felfelé görbül, lapos talajra helyezve a közepük nem éri a talajt.
  • Rocker: Ezt a típust a Camber ellentéteként is emlegetik, mivel a középső része oldalról nézve lapos, érinti a talajt, amíg a csőr és a far felfelé görbül.
  • Flat: A flat, vagyis lapos profilú sílécek csaknem teljes felülete érintkezik a hóval, azért megfelelő tapadást biztosítson.

Míg néhány síléc az előbbi profilok közül az egyikkel rendelkezik, a legtöbb valamelyik kettőnek a kombinációja, a használati céltól függően.

A síelés egy sokak által szeretett téli sport és az egyik legjobb módja egy aktív családi vakáció eltöltésének.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek