×
Menü

Síbakancsok

Hogyan válaszd ki a legjobb síbakancsot

Valószínúleg a kényelmetlen síbakancs a leggyakoribb oka annak, hogy az új síelők visszatérjenek a sípályára egy második almalommal.

Mindig fenn áll a veszélye a kényelmetlen sícipőnek, ha a sípályán tervezel bérelni egyet. Ezért a legjobb megoldás az, hogy ha beszerzel egy pár alpesi síbakancsot már az utazás előtt.

Ebben a kategóriában síbakancsok széles választékát találod, akár kezdő akér haladó síelő vagy.

A kezdőknek való sícipők kissé rugalmasabbak, aminek köszönhetően a éábnak nagyobb mozgástere van, és nagyobb előrefele irányuló flex-szel, azaz hajlékonysággal rendelkeznek. Mindeközben a középhaladók számára javasolt egy kicsit merevebb sícipő választása, ugyanis ez nagyobb kontrollt biztosít.

Az olcsóbb bakancsok gyakran a drágább termékek leegyszerűsített változatai, viszont több hely van bennük, ezzel nagyobb kényelmet biztosítva. Ez a fő oka annak, hogy a kezdő síelőknek nem javasolt a drága, haladó síbakacsok vásárlása, mert ezek gyakran rossz élményt és fájó lábat eredményeznek.

Mi a sícipő flex és egyáltalán számít-e valamit?

Amikor a síbakancsok között nézelődsz, biztosan szembe fog veled jönni a "flex" kifejezés. A flex a sícipő rugalmasságát jelzi. Alapvetően minél magasabb ez a szám, annál tapasztaltabb síelőknek ajánlott a bakancs.

Ezen felül különbség van a férfiaknak és nőknek javasolt flexben.

Javasolt flex férfiak számára

  • Kezdő: 60 - 80
  • Középhaladó: 80 - 110
  • Haladó: 110+

Javasolt flex Nők számára

  • Kezdő: 50 - 60
  • Középhaladó: 60 - 85
  • Haladó: 85+
SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek