×
Menü

BMX Cross Pedálok

  Szűrő
Színek
Márkák
Pedáltengely átmérője

Ezért válassz jó minőségű BMX cross pedált

Amikor a crosspályán vagy, értelemszerűen a legjobb kapcsolatot akarod biztosítani a pedál és a lábad között. Minél jobban rögzítve van a lábad a pedálhoz, annál stabilabb lesz a bicikli irányíthatósága, ami különösen fontos a meredek buckák és ugratók meglovagolása esetén.

Válaszd ki a BMX-edhez illő pedált

A cross BMX pedálok rendszerint acélból, alumíniumból vagy műanyagból készülnek. Amíg a freestyle BMX-ek körében az acél és műanyag pedálok az elterjedtek, addig a cross BMX-nél az alumíniumot preferálják, ugyanis azok megfelelő tapadást biztosítanak a cipő talpának és emelett rendkívül könnyűek is.

Műanyag, acél vagy alumínium BMX pedálok - melyiket válasszam?

A következő jellemző a különböző anyagból anyagból készült pedálokra:

Acél pedálok: Az acél pedálok előnye a strapabírás, míg a fő hátrányuk a nagyobb súly.

Műanyag pedálok: A műanyag pedálok valamivel könnyebbek, mint az acél pedálok, ellenben gyorsan elhasználódnak. További előnyük azonban az olcsó és könnyű lecserélhetőségük.

Alumínium pedálok: A cross BMX versenyzők mindig igyekeznek csökkenteni a kerékpár súlyán ahol csak lehet. Ezért természetesen rengeteg, szuper könnyű cross BMX pedált fogsz találni. A versenyzők zöme azért szereti az alumínium pedálokat, mert azok könnyűségük mellett időtállóak is. Természetesen egy alumínium pedál nem olyan elnyűhetetlen, mint egy acél pedál.

Mi a helyzet a patent pedálokkal?

Csak úgy, mint az országúti kerékpárosok, a verseny BMX-esek is előszeretettel használnak valamilyen pedálkötést. Azonban egy esésnél nagyon fontos, hogy kioldjon a patent pedál kötése. A freestyle BMX-esek semmilyen körülmények között nem használnak SPD vagy más patent pedált.

A patent pedált azon profi cross BMX-eseknek ajánljuk, akiknek szüksége van a kötésrendszerek által nyújtott hatékony energiaátadásra és ezáltal a maximális gyorsulást elérésére.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek