Téli kiárusítás
Téli szezonvégi leárazások   -  Használd ezt a kódot WINTER10  -  Kattints ide
×
Menü

Ski Clothing & Ski Wear

Síruházat, ami melegen tart a hegyről lefelé vezető utadon

Az alpesi síelés a világ legkedveltebb sportjai közé tartozik. Ennél fogva, felmerül a kérdés, hogy mégis mit kell viselnünk, ha ennek, a rendkívül népszerű sportnak szeretnénk hódolni? Mindegy, hogy a hófödte hegyeken, sípályákon vagy azokon kívül szeretsz síelni, a sífelszerelés mellet fontos a megfelelő síruházat kiválasztása. Az ideális síkabát -és nadrág beszerzésével biztosítva lesz a jó hangulat fenn a hegytetőn.

Amikor fent vagy a hegyen, síruházatod több funkciót is ellát. Elsősorban, melegen kell téged tartania. Másodsorban, szárazon is kell, hogy maradj, így a ruházatnak vízállónak kell lennie. Továbbá az is fontos, hogy valamennyire légáteresztő legyen, azért, hogy ne izzadj le túlságosan. Végül, de nem utolsó sorban a kényelem és a könnyű súly is fontos tényező a megfelelő síruházat kiválasztásában.

Egy átlagos síruházat a következő elemekből áll:

  • SÍ ALÁÖLTÖZŐ
  • EGY PÁR VASTAG ZOKNI
  • POLIÉSZTER VAGY GYAPJÚ KÖZÉPSŐ RÉTEG
  • SÍKABÁT
  • SÍNADRÁG
  • SÍKESZTYŰ
  • SAPKA

Továbbá, érdemes nap -vagy síszemüveget, sálat és bukósisakot is használni.

Szóval, akkor mire is van szükséged? Ezek után, talán túl összetettnek tűnhet a válasz, de valójában igen egyszerű. Az alapvető szabály az, hogy rétegekben gondolkozz, így lehetőséged lesz egész nap melegen tartani magad és az adott napszaknak megfelelően le vagy felvenni egyes rétegeket.

A siker kulcsa a síkabát, a sínadrág és a rétegek

Ahogy korábban említettük, a réteges öltözködés a kulcsa annak, hogy kényelmesen, szárazon és melegen érezd magad, miközben a kedvenc sportodat űzöd fent a hegyen. Az alábbiakban, egy rövid leírást találhatsz az egyes rétegekről és azok szerepéről, ha egész nap a pályán szeretnél maradni.

Alsó réteg: Egy sí aláöltözetből áll, ami egész nap szárazon és melegen tartja a tested. Az aláöltözetnek a bőrön lévő izzadságot elvezető anyagból kell készülnie. Ez által megelőzöd, hogy tested hideg és nyirkossá váljon, ami a síelők legfőbb ellenségei közé tartozik. Olyan aláöltözet beszerzését ajánljuk, ami vagy szintetikus textilből, merinói gyapjúból vagy selyemből készül.

Középső réteg: Ez a réteg arra szolgál, hogy szabályozd a hőmérsékleted az időjárásnak megfelelően. A hegyen ugyanis, az időjárási viszonyok állandóan változnak, így olykor a napos előrejelzés ellenére is könnyedén ki lehet fogni nagyon hideg és zord időt. Ezzen szemben pedig, az is előfordulhat, hogy hideg időre készülsz és cserébe egész nap napos és meleg idő vár rád. Mi egy, poliészter vagy gyapjú középső réteg viselését javasoljuk.

Külső réteg: a legutolsó rétegnek úgymond egy “külső burokként” kell funkcionálnia, ami egy síkabátból és egy sínadrágból áll. Továbbá, a meleg napokon ajánljuk egy ún. hard-shell túrakabát használatát a téli sídzseki helyett. A külső ültözetnek mindig víz -és szélállónak kell lennie annak érdekében, hogy szárazon és melegen maradj a sípályán. Végezetül pedig, az ideális síkabát lehetővé teszi az izadtság párolgását a szövetén keresztül -ez által kényelmesebbé téve a síelést.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek