×
Menü

Felnőtt Quad & Derbi Görkorcsolya

  Szűrő
Márkák
Cipőméret

Jó tudni

Mi a különbség a derbi és a quad görkorcsolyák között?

A derbi korcsolyához használt korcsolyák tukajdonképpen alacsonyszárú quad görkorcsolyák. Az alacsony szárnak köszönhetően ezeknek a korcsolyáknak szinte semmilyen saroktámogatása nincsen, cserébe rendkívül rugalmasak. A derbi görkorcsolyák bőrből, műbőrből, nejlonból vagy alumíniumból készülnek. Habár az ebben a kategórában található kétsoros görkorcsolyákat kimondottan derbi korcsolyázáshoz tervezték, kíválóan alkalmasak a szabadidős célokra, illetve a dance és a jam art stílus is gyakorolható velük.

Az egyes egyes korcsolyák termékleírásában fel van tüntetve, hogy az adott korcsolya kizárólag derbi vagy általános használatra lett-e tervezve.

Mi az a derbi korcsolya?

A derbi korcsolya egy sajátos amerikai sport, mely az 1930’-as és 40’-es években vált népszerűvé. A sportban eredetileg két csapat versengett, azonban már a 30’-as években kialakult a sport mai ismert, erős fizikai kontakttal járó stílusa. Habár a derbi görkorcsolya eredetileg nem nemhez kötött sport, manapság főleg női sportolókat láthatunk a derbi pályán.

A derbi korcsolyában két 5 fős csapat áll egymással szemben: mindkét csapat választ magának egy gólszerzőt, míg a csapat többi tagja a blokkoló szerepét látja el.

Ez egy eléggé szórakoztató sport és ezt több elemével is igyekszik közölni a közönség felé. A játékosok általában hangzatos beceneveket viselnek és sokszor szeretnek rájátszani a szerepükre. Ilyen rájátszás lehet a játékos “gonosz alteregója” aki kíméletlen a pályán. Továbbá, a nagyobb bajnokságok egy-egy angol szójáték alapján vannak elnevezve.

A derbi korcsolya durva kontakt sport, ezért ajánlott a sisak, könyök,térd, csukló- illetve fogvédő viselése.

SkatePro
Adatvédelmi szabályzat Sütik Felhasználási feltételek