×
MENÜ

Longboardok vásárlása

Ez az útmutató segítséget nyújt abban, hogy megtaláld az igényeidnek tökéletesen megfelelő longboardot azzal, hogy elmagyarázza a longboardok néhány legfontosabb elemét.

Amennyiben kétségeid vannak, azzal kapcsolatban, hogy melyik deszkát válaszd, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot és mi mindig szívesen segítünk.

Milyen típusú longboardot válassz?

A longboardok leggyakrabban hosszú lappal rendelkeznek, és olyan anyagokból készülnek, mint például juhar vagy bambusz, időnként üvegszállal megerősítve. A longboardok mindig kellemes élményt nyújtanak, és kizárólag helyváltoztatás, és nem trükkük céljából készülnek.

Általában 6 típusú longboard-ot különböztetünk meg. A különbségek a lap tervezésében mutatkoznak meg, és ezek meghatározzák a stílust is. Ezért ebben az útmutatóban szemléltetjük és elmagyarázzuk ezeket a fő különbségeket.

Carving / Cruiser

A carving deszkákat lejtős utcákhoz és hosszú mély fordulatokhoz tervezték, de a cruiser deszkákhoz hasonlóan optimálisak a város körüli utazáshoz és szórakozáshoz. Ezeknek a longboardoknak a szerkezetét gyakran erősítik meg egy üvegszálas réteggel, amely nagy tartósságot és surf-szerű rugalmasságot biztosít. A carving és cruiser deszkák tökéletesek kezdők és hobby gördeszkások számára.

Downhill / Freeride

A downhill longboardok úgy lettek kialakítva, ahogy azt a neve is sugallja, hogy lehetővé tegyék a dombokról nagy sebességgel való gurulást, míg a hasonló Freeride longboardok a laposabb területekre lettek kialakítva. A downhill longboardok szerkezete gyakran merev, ami nagy sebesség mellett maximális stabilitást biztosít. Ezen táblák másik jellegzetessége, kivágták a lap kerekek feletti részét, ezzel csökkentve a wheelbite veszélyét (amikor egy kerék forduláskor érinti a lapot). Sok új downhill deszka ún. szárnyakkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az élek lefelé hajlanak, ami megkönnyíti a deszka hajtását és slide-ok indítását.

Downhill longboardozásnál kifejezetten fontos védőfelszerelés viselése.

Itt megtalálod a védőfelszerelés választékunk.

Freestyle

A Freestyle longboardok azoknak valók, akik trükkökkel és slide-okkal szeretnék színesíteni a lapos felületen való gurulásokat, például a minden napos ingázást. Ezek a deszkák gyakran rugalmasabbak, és optimálisak a trükkökhöz, amikor a városon keresztül haladsz.

Dancer

Ezeket a longboardokat hosszú lappal, és gyakran topmount függőkkel (a függő a lap alsó felére illeszkedik) látják el, amelyek optimálissá teszik a táblán történő dance manőverek végrehajtására.

A gyakran extra hosszú lap alkalmassá teszi őket egyenletes felületeken való akár hosszú távú utakra is. Ezen felül a ezek a longboardok kiválóan fejlesztik az egyensúlyérzéked is.

Itt megtalálod a lomgboard választékunk.

Longboard Függők/Felfüggesztés

Longboard függők fordítva vannak felszerelve a klasszikus gördeszkákéhoz képest. Ezen túlmenően a downhill longboardok függői kissé szélesebbek és alacsonyabbak, mint a többi longboard típusnál.

A longboard függők általában kétféle módon szerelhetők fel.

Top Mount

A top mount a legelterjedtebb típus, ahol a függőket a lap aljára rögzítik. Ezt a típust látni általában a cruiser, carving és a danser deszkákon.

Drop-through Mount

Drop through lapoknál a függők helyén kivágás van, aminek köszönhetően a függőt át lehet bújtatni a lapon, így a lap felső oldalához van hozzá rögzítve a függő. Ennek köszönhetően a deszka súlypontja extrém alacsonyra kerül, így nagy sebességnél is stabil lesz, ami hasznos a downhillnél illetve slidingnál.

Itt megtalálod a longboard függő választékunk.

Longboard kerekek

A longboard kerekek nagyobbak, mint a hagyományos gördeszka kerekek, ami gyorsabb és simább gurulást eredményez. Ezen felül a longboard kerekek nagy rezgéselnyelést kínálnak. A kissebb longboard kerekek agilisabbak, míg a nagyobb kerekeket nagyobb sebességre tervezték, és lehetővé teszik a kis kövek felett történő átgurulást.

Egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni a kerekek vonatkozásában, a kerekek keménysége. A lágyabb kerekek jobb tapadást és abszorpciót nyújtanak, míg a keményebb kerekek nagy sebességet és csúszást tesznek lehetővé. A kerekek keménységét a 70A és 100A közötti durométer tartományban mérjük.

Itt megtalálja a longboard kerék választékunk.

Kapcsolódó termékek

SkatePro