×
Menü

Vásárlási útmutató jégkorcsolya vásárlásához gyerekeknek és felnőtteknek

Ismerd meg lehetőségeid, amikor kezdő gyermek vagy felnőtt számára választasz jégkorcsolyát. A jéghoki korcsolya gyors és jól irányítható, ráadásul stabil támaszt nyújt a lábnak, így jó választás a kezdők számára. A hibrid korcsolya, a lágy belső részének köszönhetően szintén jó választás azoknak a kezdőknek, akik csak egy kis hangulatos korizásra vágynak. Amennyiben ugrásokat, pörgéseket és más technikai trükköket szeretnél gyakorolni, akkor a műkorcsolyát ajánljuk.

Nem kell feltétlenül sok pénzt költened a korcsolyára, ha évente csak néhányszor szeretnéd őket használni. Lehet olcsó korcsolyát találni akár 10 000 Ft-tól, de azt vedd figyelembe, hogy a drágább korcsolyák általában kényelmesebbek és job támaszt nyújtanak a boka körül.

Vásárolj megfelelő méretű korcsolyát

Fontos, hogy ne vásárolj túl nagy korcsolyát - különösen a műkorcsolyában, ahol fontos az abszolút kontrol a korcsolya felett a pörgések és ugrások kivitelezéséhez. A korcsolyának stabilnak kell lennie, anélkül, hogy túl szoros lenne. Miután a csatot/fűzőt kicsatolod és előretolod a lábfejed a korcsolyában körülbelül egy ujjnak kell beférnie a lábfejed mögé. Jó ötlet, ha a korcsolyát azzal a zoknival próbálod fel, amivel használni szeretnéd.

Létezik állítható gyerek korcsolya, ami azt jelenti, hogy a korcsolya hossza állítható. Ez lehetővé teszi, hogy egy gyerek körülbelül 3-4 cipőméretet nőjön anélkül, hogy mindig új korcsolyát keljen vásárolni neki. Ezeket az állítható korcsolyákat kizárólag szabadidős célra tervezték, és minőségi szempontból ugyanolyan jó, mint a szokásos modellek. Ezért javasoljuk az állítható korcsolyát, ha gyermeke még mindig növekszik és csak alkalmi korcsolyázásra van szüksége.

Mindig azt javasoljuk, hogy olvassd el a méretezési útmutatót, ha kétségeid vannak arról, hogy mi a megfelelő méret számpdra vagy gyermeked számára. Az útmutató a termékek oldalain található meg.

Jéghoki korcsolyák - gyorsasághoz és kezdőknek

Ahogy a neve is sugallja, a jéghoki korcsolyák alkalmasak a jéghokira, de ugyanolyan jók rendszeres hobbi korcsolyázásra is, ha kezdő vagy, vagy ha szereted a nagy sebességet.

A korcsolya merev külseje megvédi a lábad ütésektől a jégkorong-játék során. A belseje viszont jól párnázott, így a merev héj ellenére is kényelmesen viselhető - ezért is alkalmasak kezdőknek, akik kényelmes korcsolyát keresnek. A csizma részt úgy tervezték, hogy stabilan támogassa a bokát és lábfejet. A korcsolya éle rövid és ívelt, így a korcsolyával könnyű manőverezni és optimális a hirtelen gyorsuláshoz, de kevésbé alkalmas hosszútávra. A műkorcsolyától eltérően, a jéghoki korcsolyáknak nincsenek fogai az él elején, mivel ezeket a korcsolyákat nem műkorcsolyázásra szánták, ezért az éle nem akad el a jégben, ami gyakran az egyensúly elvesztéséhez vezetne.

A SkatePro-nál kaphatóak hibrid korcsolyák, amelyek ötvözik a jéghoki korcsolya élét és a fitnesz görkorcsolya puha belsejét. Tehát ha már hozzá vagy szokva a görkorcsolyád puha belső részéhez, az átmenet könnyebb lesz, mivel a csizma rész ugyan olyan puha és kényelmes. A hibrid korcsolyát csak „normál”, szabadidős korcsolyázásra ajánljuk.

Műkorcsolyák - pörgésekhez és ugrásokhoz

A műkorcsolya azok számára készült, akik trükköket szeretnének végrehajtani a jégen. A él elinduláshoz használt fogazott első része lehetővé teszi a különböző pörgések és ugrások végrehajtását. Két-három fog a korcsolya elején elegendő erre.

A csizma rész bőrből vagy műbőrből készül. Eredeti bőrt gyakran a drágább korcsolyákhoz használják, ami kissé keményebb ezért kényelmetlenebb, viszont nagyon stabil tartást nyújt a bokának és lábfejnek. A műbőr csizma rész általában puhább és kényelmesebb, viszont kevesebb tartást biztosít. Azonban, létezik olyan műbőr csizma is ami nemcsak hogy kényelmesebb, de jobb tartást is biztosít.

Hybrid jégkorcsolyák - Kiválóan alkalmas gyerekeknek, kezdőknek és középhaladóknak

A stabilitás és a magas kényelem szavak írják legjobban körül a a hibrid korcsolyákat. Ez a fajta korcsolya puha csizmarésszel rendelkezik, mint ahogy a fitnesz görkorcsolyák is. A penge lehet jégkorong- vagy műkorcsolya-penge, fogakkal.

A műkorcsolya nem nyújt ugyanolyan kényelmet, ezért jó ötlet lehet egy hibrid korcsolyát vásárolni fiatalabb gyermekek számára műkorcsolya pengével. Így gyakorolhatják a műveleteket anélkül, hogy bármiféle kompromisszumot kellene kötniük a kényelemért és biztonságért. Ami a tervezést illeti, ezek a korcsolyák természetesen követik a klasszikus műkorcsolya megjelenését.

3 az 1-ben korcsolyák gyerekeknek

Ha gyermeked szeret görkorcsolyázni is, a 3 az 1-ben korcsolya lehet a tökéletes megoldás számára. Ez egy csizmából áll amihez egysoros görkorcsolya kerekeket, kétsoros egysoros görkorcsolya kerekeket és jégkorcsolya élt is fel lehet rögzíteni. Ily módon a korcsolyát a nyári és a téli szezonban egyaránt lehet használni, anélkül, hogy három pár korcsolyát kellene vásárolni. Az egyes alkatrészek minõsége és teljesítménye azonban nem olyan magas, mintha külön vásárolná meg őket, de jó szolgálatot tesznek, ha csak alkalmi használatra szánják őket.

Ha továbbra is kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú korcsolyát vásárolj, jó ötlet lehet egy korcsolya pályán bérelni egy pár korcsolyát és első kézből kitapasztalni, melyik típus lehet a megfelelő számodra.

Itt megnézheted a jégkorcsolya választékunk

Olvasd el az útmutatónkat: Jéghoki korcsolya vásárlása és Jégkorcsolyák karbantartása.

Amennyiben kétségeid vannak, azzal kapcsolatban, hogy melyik jégkorcsolyát válaszd, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot és mi mindig szívesen segítünk. :)

Kapcsolódó termékek

SkatePro