×
Menü

Roller Kompresszió kiválasztása

A Freestyle rollerek kompresszió rendszere arra hivatott, hogy összetartsa a fejcsővel mindenféle lötyögés nélkül a villát, a kormánycsövet, valamint magát a kormányt is. Különösen fontos a kormány akadálymentes pörgésében is. A továbbiakban megismerkedhetsz a különféle kompresszió rendszerekkel.

Megjegyzés: Az alábbi kompresszió rendszerek mellett léteznek más alternatívák is.

ICS

Az ICS (Internal Compression System- azaz Belső Kompressziós Rendszer) a legalapabb kompresszió, ami a legtöbb kormánnyal és villával kompatibilis. Többféle hosszban elérhető. Fontos, hogy a kompressziós csavar szorosan illeszkedik a villarózsával.


HIC

A HIC (Hidden Internal Compression- azaz Rejtett Belső Kompresszió) a nagyobb belső átmérőjű kormánycsöveknél (kb. 32mm) használt. Az alátétlemez (angolul: shim) alakja, hossza, valamint anyaga (műanyag, fém) igen változatos lehet.


SCS

A SCS (Standard Compression System) egy külső befogószerkezetként lehetne leírni, aminek mérete a befogadott kormányrúd méretétől függ, általában a standard 32mm és a nagyobb 34,9mm-es SCM kompressziók a használatosak. Figyelem: Az SCS rendszerrel nem használhatsz olyan kormányokat, melyek a kormánycső függőleges alján lévő bevágással rendelkeznek. A kormány méretre vágása lehetséges, de az a garancia elvesztésével jár.


IHC

Az IHC (Integrated Hidden Compression- azaz Integrált Rejtett Kompresszió) gyakran a villába beépítve érkezik. Az alap 28mm-es kormányokkal kompatibilis. Az alábbi videóban láthatod ennek a kompresszió rendszernek a megfelelő beszerelését.

PYTEL (PCS)

Ez a kompressziós rendszer két részből áll: az felső bilincs megszorítva tartja szorosan a kormányt, míg az alsó bilincs megszorításával a villa stabilitását biztosítjuk. Az alábbi videón láthatod ennek a rendszernek a beszerelését.

Figyelem: Ha a kompresszió festve van, gyakori, hogy nem illeszkedik simán a kormányhoz. Ilyenkor érdemes az átlagnál kicsit lejjebb elhelyezni a bilincset.

Az alábbi képen láthatod, hogy pontosan mennyire kell a Pytel kompressziónak lent lennie:

A végeredménynek így kell kinéznie:

TCS

A TCS kompresszió gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a HIC rendszer, leszámítva, hogy ennek meghúzásához nincs szükséged eszközökre, egyszerűen kézzel meg lehet szorítani. Az alábbi videóban láthatod a TCS kompresszió rendszer helyes beállítását.Ugorj vissza az Egyedi roller építése részhez
Ugorj vissza a Mindent a Freestyle Rollerekről részhez

Kapcsolódó termékek

SkatePro