×
Menü

Guide to buying kid's skates

A gyerek korcsolyáknak két típusa létezik - egy- vagy kétsoros. Sok gyerek görkorcsolya mérete állítható, és jól támasztják a bokát, így kifejezetten alkalmasak gyerekek számára. Ebből az útmutatóból megtanulhatod, hogy hogyan válaszd ki a tökéletes görkorcsolyát gyermeked számára.

A következő videó gyors betekintést nyújt abba, hogy mire kell figyelni amikor gyerek korcsolyát vásárolsz. A videó angol nyelvű.

A korcsolyázás egy izgalmas és szórakoztató sport, ami nem csak remek mozgásforma és szórakoztató időtöltés a gyermekeddel, de fejleszti a gyerekek motoros képességeit is, például az egyensúlyt, miközben a friss levegőn tartózkodik. Ha gyermeked kezdő, jó ötlet lehet vele tartani, hogy jobban biztonságban érezze magát.

Egy- vagy Kétsoros görkorcsolyát válassz?

Az egy- és kétsoros görkorcsolyák számos közös vonással rendelkezik, viszont jelentős különbségek is vannak. A SkatePro-nál található összes kerék mindkét típusú korcsolyára PU gumiból (poliuretán) gyártják, nem pedig műanyagból. A gumikerekek jobbak, mivel jobb felületi tapadást biztosítanak, mint a műanyag kerekek.

Ezenkívül a gyerek korcsolyák jól védik a bokát, amelynek köszönhetően jobb stabilitást és irányítást biztosítanak gyermekének.

Egysoros görkorcsolyák gyerekeknek

Az egysoros görkorcsolyával könnyebb felgyorsulni és megtartani a sebességet. Ez a keskeny kerekeknek köszönhető, amelyek kisebb felületen érintkeznek a talajjal, és ennélfogva kisebb a gördülési ellenállás is.

Általában könnyűek és mivel nincs felfüggesztésük, ezért kevesebb karbantartásra van szükségük.

Az egysoros görkorcsolyát javasoljuk, ha gyermeked nagyobb távolságok megtételére használná. Illetve remek alternatíva a melegebb évszakokban azoknak akik imádnak jégkorcsolyázni.

Kétsoros görkorcsolyák gyerekeknek

A kétsoros görkorcsolyák/ quad görkorcsolyák kerekei párban helyezkednek el egymással szemben egy széles baseplate-en, ami nagyobb stabilitást és egyensúlyt biztosít.

Elülső részén van egy fék, amelyet az induláshoz is használnak.

A szélesebb kerekek miatt ezeknél a korcsolyáknak nagyobb a gördülési ellenállás. Ez azt jelenti, hogy nem gyorsul olyan gyorsan és nehezebb nagyobb sebességet tartani.

Ezeknek a korcsolyáknak az alján függők találhatóak, amelyek lehetővé teszik a korcsolyák keménységének beállítását. Ily módon a korcsolyát irányíthatóbbá vagy stabilabbá lehet tenni.

Általában ezt a fajta görkorcsolyát tekintik az eredeti korcsolyának, mivel ők voltak az első korcsolyák a piacon, és egyes szülők azért választják ezt a típust mert nekik is ilyen korcsolyájuk volt gyerekkorukban.

Állítható méretű görkorcsolyák gyerekeknek

A legtöbb gyerek korcsolya mérete állítható, ami megkönnyíti a megfelelő méret kiválasztását. Az állítható méretű korcsolyák lehetővé teszik, hogy gyermeke körülbelül 3-4 méretet nőjön anélkül, hogy új korcsolyát kelljen venni.Ráadásul meglehetősen könnyű beállítani a méretet ezeken a korcsolyákon. (Egy gomb vagy valami hasonló mechanizmus megnyomásával egyszerűen csúsztatható.)

Ha olyan korcsolyát vásárolsz ami nem állítható méretű, akkor figyelj oda a következőkre:

  • Mindig olvasd el a méretezési útmutatót a termékek oldalán.
  • Általában azt javasoljuk, hogy egy mérettel nagyobb görkorcsolyát válasszunk, mint a láb mérete, hacsak a méretezési útmutató mást nem javasol.

Védőfelszerelés

A sérülések elkerülése érdekében mindig javasoljuk a teljes védőfelszerelés viselését, ami tartalmazza a sisakot, a csukló-, könyök- és térdvédőt.

Fontos, hogy mindig tanúsított védőfelszerelést válassz. Emiatt a SkatePro-nál csak az EN 1078 szabványok szerint tanúsított védőfelszereléseket találsz. Sőt, a legtöbb felszerelésünket korcsolyázók tovább tesztelték.

Javasoljuk, hogy gyermeked használjon sisakot, mivel az jól védi a fej hátsó részét. Ez azért fontos, mert korcsolyázás közben az emberek leggyakrabban hátra felé esnek. Néhány sisak mérete állítható. A gyermekek számára készült csuklóvédõknek általában két része van, az egyik a kézfej alatt a másik a kézfej felett véd, ami stabilizálja a gyermek csuklóját és védi a töréstől.

Vásárlás előtt ne felejtsd el átnézni a méretezési útmutatót, hogy megbizonyosodj arról, melyik méretre van szükséged.

Karbantartás

Annak érdekében,hogy évekig jól működjenek, fontos a korcsolyák megfelelő karbantartása. Ez azt jelenti, hogy:

  • Kerüld a korcsolyázást homokban és vízes időben.
  • A korcsolyát száraz, lehetőleg fedett helyen tárold.

Nézd meg az egysoros- és kétsoros görkorcsolyák széles választékát az oldalunkon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha bármiylen kédésed merülne fel, vagy segítségre lenne szükséged. Mi mindig szívesen állunk rendelkezésedre :)

Kapcsolódó termékek

SkatePro